Par Nicolas

Temps de lecture : 2

Het moeras van Hâble d’Ault is altijd al een populaire rustplaats geweest. In de middeleeuwen, toen de zee twee keer per dag deze uitgestrekte vlakte overspoelde, kwamen de zeelieden die de baai van de Somme bevaarden, er hun toevlucht zoeken.

Vandaag hebben de vogels hun plaats ingenomen!

Tijdens de maanden maart en april, op hun terugreis uit de vele Afrikaanse landen waar ze overwinteren, nemen honderden trekvogels (de noordse stern kan tot 40.000 km per jaar afleggen!) een adempauze in het moeras van Hâble d’Ault.

Avocette ©Yann Dupont


alle zintuigen komen in actie om geen seconde van dit spektakel te missen!

Elk jaar kijk ik ongeduldig uit naar deze tijd van het jaar: in een paar dagen tijd zal het moeras een ware metamorfose ondergaan. De rietvelden worden opgefleurd door de ontelbare liederen van de trekvogels, terwijl enorme kuddes ganzen rusten en herstellen in de weiden die minutieus gemaaid worden door de Hensons, de kleine paarden van de baai van de Somme. 

Het tsjilpt overal, ze maken ruzie over een hoekje van een vijver of een rietstengel, ze proberen een partner te verleiden…

Dit kleine hoekje is ook een paradijs voor andere bezoekers: wandelaars en mountainbikers zijn er dol op. Of het nu alleen is met een verrekijker in de hand, of in een groep op weg naar de kliffen die uit de mist komen.

Kortom, een kleine tuin van Eden, die ik met jullie allemaal wil delen!

https://www.instagram.com/p/Bn0OBaWFkOH/

Geef uw mening

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *