Par Denise

Temps de lecture : 3
Ik droomde er al maanden, zelfs jaren van om over de baai van de Somme te vliegen. Maar ik wist niet goed welk transportmodel ik moest kiezen … vliegtuig, helikopter, ULM?

Voor mijn 40e verjaardag gaven mijn collega’s me een grote verrassing en boden me een ULM-vlucht boven de baai van de Somme aan. Oh…my…God ! Ik was echt verrast! Wat een prachtig en ontroerend cadeau.

 

Nou, deze keer was er geen weg meer terug. Er is altijd een kleine kloof tussen wat men diep van binnen wenst en het moment waarop men in actie moet komen. Een jaar later, op een mooie zondagochtend, besloot ik eindelijk om van de grond te gaan. 😉
De afspraak is een paar dagen geleden gemaakt met Jean-Claude van het vliegveld van Abbeville en ik weet nog steeds niet welke ULM ik moet testen: de meerassige of de driewieler?  Oké, dit is de eerste keer. We houden het voorzichtig. Ik kies voor de meerassige.
U moet weten dat het mijn diepste droom is om op te stijgen in een klein vliegtuig. Telkens ik een vlucht neem om een vreemd land te gaan ontdekken, voel ik een enorme opwinding bij het opstijgen.
Ik wil graag die adrenalinestoot opnieuw voelen, maar dan wel maal 10.

 

En ik werd niet teleurgesteld, de adrenaline was er!

En ik werd niet teleurgesteld, de adrenaline was er! Mijn overwinningskreet tijdens de kleine versnelling na het opstijgen, liet mijn piloot weten dat ik dol ben op dit magische moment.

En eenmaal daarboven, een hele kick … We vliegen langs het vogelreservaat van Grand-Laviers en volgen het kanaal van de Somme tot St Valery/Somme.

Noot voor later: als ik in de lucht ben en het landschap bewonder, vermijd dan het sms’en van mijn ouders om hen te vertellen dat ik boven hen vlieg … dat voorkomt dat ik luchtziek word.

Na onze passage boven St Valery/Somme vliegen we over de baai, de zoutmoerassen, de vijvers en de jagershutten, waarna we aankomen in Le Hourdel. Ik zie kleine plekjes verspreid over het zand, het zijn onze zeehonden die zo geliefd zijn bij onze bezoekers.

Na dertig minuten stelt,

JC voor om rustig terug te keren naar het vliegveld. Voor een eerste keer is dertig minuten in een ULM goed. De volgende keer doen we beter.

Hij biedt me aan om mijn huis te zoeken in het kleine dorp waar ik woon. Het is gemakkelijk te vinden want het ligt vlakbij de kerk. Eerlijk gezegd, vanuit de lucht zijn de dorpen onherkenbaar. Ik ben al mijn herkenningspunten kwijt.

Altimage-SMBDSGLP

We landen op het vliegveld en na het zien van mijn bleke kleur, heeft JC medelijden met me en biedt hij me aan om even te gaan zitten. Ik moet terug op positieven komen na het misbruik van de telefoon voor het sms’en, maar vooral door de foto’s en alle verwondering van de vlucht.

Ik ga naar huis en de hele weg naar huis zeg ik tegen mezelf: het is me gelukt! ik heb het gedaan!

Volgende stap, bungeejumpen! Nah … misschien niet!

 

 

Geef uw mening

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *