Par Nicolas

Temps de lecture : 2
Wilt u mijn tip om met het gezin een weekendje te onthaasten? Hier komt ie: er gaat niets boven een fietstochtje op de Route blanche, die de Pointe du Hourdel verbindt met La Mollière, vlakbij Cayeux-sur-Mer.

Op La Mollière is van het voorjaar tot het najaar een fietsverhuurdienst actief. Indien u zelf uw fietsen meebrengt, heb ik een kleine tip: parkeer op de parkeerplaats vlak voor de start van de Route blanche, het is gratis! Vervolgens hoeft u alleen nog uw stalen ros op te zadelen en het avontuur tegemoet te gaan …

Deze oude route, vandaag volledig voorbehouden voor voetgangers en fietsers, ontleent zijn naam aan de witte zandduinen die er aan grenzen … en die hem van tijd tot tijd bedekken.

Mijn plezier? Dat is eenvoudig! Met de kinderen in alle rust te kunnen fietsen zonder bang te hoeven zijn om een voertuig te kruisen: uiterst geruststellend!

 

Tijdens de tocht speelt de baai verstoppertje met de duinen: u ziet ze en dan verdwijnt ze weer en dan “Ja ja! Daar liggen de zeehonden op de zandbanken. Kom, laten we stoppen, laten we even op het strand zitten met een snack, recht voor de zeehondenkolonie!” succes gegarandeerd bij de kinderen.

Hier treden alle zintuigen in werking: het zicht natuurlijk met alle vogels en zeehonden. De Route Blanche laat u ook kennismaken met vele wilde planten met felle kleuren: blauw slangenkruid, fluorescerende gele teunisbloem, oranje duindoorn … ; maar ook het gehoor wordt verwend: er gaat niets boven lang uitgestrekt liggen met uw ogen dicht om weg te dromen op het geluid van zingende vogels en de verre branding van de zee; en dan is er nog het reukzintuig: de zilte lucht doet mij een wereld van goed!

6/7 km heen-terug die ongelooflijk veel deugd doen … Bij de terugkeer, wanneer we de fietsen wegzetten, denken we maar aan één ding … het volgende familie-uitstapje op de Route Blanche en alle schatten die we er zullen aantreffen!

 

Geef uw mening

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *