Par Caroline

Temps de lecture : 2
Toen ik klein was, liep ik tijdens de vakantie bij mijn grootouders langs deze sporen, op zoek naar cagouilles (slakken in de taal van de Charente) met mijn vader of plukte ik kamperfoelie en seringen met mijn neven en nichten.

Vandaag, terug in dit dorp, neem ik er de fiets, alleen of met mijn gezin, het hangt wat af van ieders gemoed.

Deze oude spoorlijn, een 28 km lange groene weg, begint in Abbeville  en eindigt in Auxi-le-Château, geheel autovrij.

Het traject loopt langs verschillende dorpen: 

  • Caours
  • Drucat
  • Neufmoulin
  • Saint-Riquier
  • Oneux
  • Conteville
  • Bernâtre …

 

Bij elk van deze ingangen vindt u eenvoudige parkeer- en picknickfaciliteiten.

Vandaag besluit ik om mijn zonen te volgen, ze hebben wat beweging nodig. We zullen met 3 aan de
start staan maar ik zal alleen finishen. Omdat zij willen sporten en ik wil ontspannen, ontstaat er een verschil op onze pedaalslagen en raak ik al snel achter ;-))) maar dat geeft niet, het belangrijkste is de eindmeet halen.

 

Mijn voornemen van de dag:
– me een schoon geweten geven door een beetje te sporten
– mijn gedachten laten dwalen door naar de vogels te luisteren en de heerlijke geur van meidoorn en kamperfoelie langs de weg op te snuiven.

Meidoorns

Kamperfoelie

 

Deze groene weg heeft veel minder verkeer dan de circuits langs de kust.

Voor wie op zoek is naar rust en weinig verkeer, is dit echt de ideale route. Kinderen kunnen rustig en veilig trappen.
Er is genoeg ruimte om naast elkaar te rijden zonder de anderen te storen, en het is ook leuk om te kunnen praten tijdens het trappen, nietwaar?

Als u besluit te vertrekken vanuit Abbeville, kunt u uw reis voortzetten, hetzij op het platteland, hetzij in de richting van de baai van de Somme door de groene fietsroute te volgen, of nog tientallen andere circuits die zich aanbieden zodat u in alle veiligheid de natuur kunt ontdekken.

 

En pratique :
– Abbeville – Auxi-le-Château : 28 km
– downloaden wandelroute

Geef uw mening

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Een reactie toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *